Vesti iz fudbala

Pirlo ne deli stav javnosti: Nije Anćeloti veći od Lipija, Alegrija ili Kontea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2023 15:30
Pirlo ne deli stav javnosti: Nije Anćeloti veći od Lipija, Alegrija ili Kontea MN Press

O ukusima ne treba raspravljati, pa je tako Anrdea Pirlo, nekadašnji as Juventusa i selekcije "azura", a sada trener turskog Karagurmuka, u intervjuu za "Gazeta delo sport" istakao da Karla Anćelotija, šefa struke Reala, ne smatra najboljim italijanskim stručnjakom.

Statistika i trofeji govore nešto drugo: Karlito je najtrofejniji trener u istoriji Lige šampiona (četiri pehara), jedini je u Top pet liga osvajao titule (Milan, Čelsi, PSŽ, Bajern, Real), na kontu ima 24 trofeja...

"Ko je najbolji trener? Teško pitanje, Anćeloti je osvojio više od bilo koga drugog, ali kako da ga stavim ispred Marčela Lipija, Antonija ontea ili Masimilijana Alegrija? Svi su oni različiti, za mene su ispred", istakao je Pirlo.

I pre Italijana na trenerski pijedastal postavio je Španca.

"Pep Gvardiola je jedinstven, voli da bude inovator. Fudbal postaje sve fizički zahtevniji i morate uvek da budete u toku sa vremenom."

 

 

Igrao je u karijeri pod palicom najboljih trenera, učio od svakog po malo.

"Mislim svojom glavom i pravim sintezu svih iskustava koje sam sticao".

Ponudu za ostanak u Turskoj već mu je na stolu, ali neće je razmatrati do kraja sezone.

"Šta ako me pozove vrhunski klub kao Juventus? Sigurno ću doći. Ostao sam u kontaktu sa Andreom Anjelijem, postoji obostrano uvažavanje, slušam i neka govorkanja, pa je zato najbolje da sačekam kraj sezone i pričam o planovima", zaključio je Pirlo nadajući se možda povratku u Torino.