Serija A

Voleo bih da budem trener u Italiji: Zinedin Zidan bi se radio vratio na Apenine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2024 10:12
Zinedin Zidan bi voleo da bude trener u Seriji A Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Zinedin Zidan bi voleo da bude trener u Seriji A

Tokom igranja u Juventusu, Zinedin Zidan je toliko zavoleo Italiju da mu je velika želja da jednog dana i kao trener radi u Seriji A.

Francuski stručnjak je trenutno bez angažmana, ali govoto ga svaki dan povezuju sa nekim od evropskih velikana, pa čak i nacionalnim timovima, a on nijednu od tih ponud nije prihvatio.

"Trenutno nemam posao, ali bilo bi lepo raditi u taliji. To bi bilo sjajno, jer mi se sviđa način na koji se u ovoj zemlj voli fudbačl", rekao je Zidan.

 

 

Osvajač Zlate lopte za najboljeg igrača sveta je tokom karijere sarađivao sa dvojicom vrhunskih italijanskih stručnjaka,  Marčelom Lipijem i Karlom Anćelotijem, a kako sam kaže, od obojice je mnogo toga naučio.

"Lipi je bio prvi trener koji je verovao u mene i ja sam mu zbog toga zahvalan. Sve što sam uradio u karijeri uradio sam zahvaljujući njemu, a kasnije sam imao priliku da radim i sa Karlom Anćelotijem. Obojica su vrhunski stručnjaci od kojim sam mnogo toga nauičo i trudim se da sve to primenim na svoj samostalni rad", rekao je Zidan.

Zinedin Zidan je kao trener radio samo u Španiji, gde je sedeo na klupi Real Madrida sa kojim je osvojio dve šampionske titule, tri puta u nizu je bio šampion Evrope, dva puta je osvajao Setsko prvenstvo za klubove i isto toliko puta Superkup Evrope, a bet posla je 2021. godine.