Serija A

Trenirati Ronalda bilo je veliko iskustvo za mene: Pirlo priznaje da je od Portugalca mnog naučio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 11:54
Andrea Pirlo i Kristijano Ronaldo Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Andrea Pirlo i Kristijano Ronaldo

Tokom bogate igračke i znatno skromnije trenerske karijere, Andrea Pirlo je sarađivao sa mnogim zvezdama svetskog fudbala, ali italijanski stručnjak tvrdi da je rad u Seriji A i Ligi šampiona sa Kristijanom Ronaldom nešto posebno.

Prema rečima aktulenog šefa stručnog štaba Sampdorije, iako je podela karata u Juventusu bilka takva da on kao trener treba da uči Kristijana Ronalda šta da radi, situacija je veoma često bia obrnuta.

"Nisam sa Juventusom kao trener uradio ono što sam želeo i zamišljao, ali možda će mi se ponovo ukazati prilika da to ispravim. Ipak, nikada nisam zažalio što sam seo na klupu kluba iz Torina. Naprotiv, gledam na to kao na jednu veoma značajnu životnu i profesionalnu školu iz u kojoj sam mnogo naučio", rekao je Pirlo za italijanske medije, a zatim nastavio:

 

 

"Imao sam priliku da sarađujem sa Kristijanom Ronaldom i zaista mnogo naučim od njega. Gledajući ga svaki dan kako radi i kako se ponaša shvatio sam zašto je jedan od najboljih u istoriji ovog sporta. On je jednostavno primer za sve druge ljude u fudbalskoj indurstriiji. Igrači ga gledaju sa poštovanje i ugledaju se na njega, jer on o svemu vodi računa. O treningu, o oporavku, o načinu ishrane. Pravi je profesionalac. Pa, pogledajte ga sada u Saudijskoj Arabiji radi isto to."

Pirlo i Ronaldo nisu uspeli da osvoje Ligu šampiona sa Juventusom, što je bio primarni cilj prilikom dolaska slavnog Portugalca u Torino, ali očigledno da su tokom perioda zajedničkog rada izgradii veoma jake prijeteljske veze i veliko poštovanje jedna prema drugom