Vesti iz fudbala

Crveno-beli rutinski do polufinala: Vršac bez šansi protiv šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2024 20:49
Fudbaleri Crvene zvezde MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Vršac 3:0 (1:0) u četvrtfinalu Kupa Srbije. Aktuelni osvajač nacionalnog kupa je tako postao treći polufinalista, a nešto ranije danas su plasman u narednu fazu obezbedili Vojvodina i Partizan.

Iz prve prave prilike je domaćin poveo na utakmici. Marko Stamenić je oduzeo loptu protivniku na sredini terena i uposlio Aleksandra Kataija koji je bez većih problema akciju završio golom. Imali su i gosti svoje šanse u prvom delu igre, uglavnom posle kornera. Na poluvreme se ipak otišlo sa samo jednim pogotkom.

Drugi deo igre je protekao u nešto mirnijem tempu. Vršac je uglavnom preko kontra napada tražio izjednačenje, dok crveno-beli nisu žurili sa drugim golom. Šerif Endiaj je u 65. minutu zatresao mrežu nakon asistencije Osmana Bukarija. Upravo se reprezentativac Gane do kraja utakmice upisao u strelce i tako postavio konačan rezultat.

Osim aktuelnog osvajača kupa, u polufinalu će se naći i Partizan i Vojvodina. Poslednji polufinalista će biti poznat u četvrtak nakon duela Radničkog 1923 i Novog Pazara. 

Crvena zvezda - Vršac

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Stefan Jeknić
Strelci: Katai 5, Endiaj 65, Bukari 82.

Crvena zvezda: Popović - Mimović (od 46. Kanga), Dragović, Milunović (od 83. Milosavljević), Radojević - Mijailović, Stamenić - Kraso (od 59. Bukari), Šljivić (od 75. Maksimović), Katai - Sremčević (od 59. Endijaj).

Vršac: Nović (od 79. Stevanović) - Terzić, Dijuf, Stojković (od 79. Pajović), Lazevski - Lainović, Milivojević, Čejić (od 75. Ivić), Todorović, Žunić - Rikelme.