Vesti iz fudbala

Dame pobedile Izrael i napravile korak ka Evropskom prvenstvu: Nije sve bilo idealno, ali se pišu tri boda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 20:06
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije FSS
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Izrael u Đeru 4:2 (2:1) u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine u Švajcarskoj.

Srbija nakon dva kola, uključujući remi sa Škotskom (0:0) na startu, ima četiri boda u Grupi 2 Divizije B.

 

 

Strelci za Srbiju bile su Jovana Damljanović u petom i 55, Tijana Filipović u 37. i Anastasija Ćirić u 90+2. minutu. Golove za Izrael postigle su Vital Kats u 31. i Eden Avital u 78 minutu.

Srpkinje naredni meč igraju 31. maja protiv Slovačke, a potom 4. juna gostuju istom rivalu.

"Osvojile smo tri boda i to je najbitnije. Znale smo da neće biti nimalo laka utakmica, ali smo uspele u nameri i upisale prvu pobedu", rekla je Tijana Filipović.

Selektor Dragiša Zečević je takođe ocenio meč u Đeru kao "veoma težak".

"Znali smo da će biti teško, ali nisam očekivao da ćemo individualnim greškama otežati posao i ući u neizvesnu završnicu. Nismo očekivali da ćemo primiti dva gola. Izmorila nas je ta prva utakmica sa Škotskom, ali idemo dalje, najvažnija je pobeda i prvo mesto na kojem se nalazimo. Moram da istaknem da su devojke imale raznih problema, ali su uspele da ih prevaziđu i da istrče na visokom nivou", naveo je selektor Srbije.

Zečević je iskoristio priliku i čestitao ženskoj U19 reprezentaciji plasman na Evropsko prvenstvo.

IZRAEL: Rubin, Beard, David, Nakav, Avad (62. Avital), Almasri (62. Stanšajder), Elinav (76. Šarabi), Kats (88. Čitman), Bek, Selimhodžić (76. Hazan), Somer. Selektor Erez Belfer

SRBIJA: Kostić, Petrović, Slović, Damjanović (63. Ilić), Krstić, Čanković (83. Stupar), Pavlović (63. Blagojević), Milivojević, Poljak (83. Ćirić), Damnjanović, Filipović (90+1. Mina Čavić). Selektor Dragiša Zečević