Vesti iz fudbala

Fudbalerke Srbije igrale nerešeno u Leskovcu protiv Škotske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2024 20:31
Reprezentativke Srbije MN Press
Reprezentativke Srbije

Reprezentativke Srbije na stadionu „Dubočica” u Leskovcu igrale su nerešeno (0:0) u premijernoj utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Škotske.

Imale su izabranice Dragiše Zečeviča, više šansi, međutim ne i dovoljno koncentracije u završnici akcija. Sa druge strane gošće iz Škotske su došle sa jasnom namerom da se na Ostrvo vrate neporažene, odnosno makar sa bodom, što im je na kraju i uspelo u Leskovcu.

Meč su obeležile povrede obe golmanke. Prvo je van terena morala reprezentativka Škotske, Sandi Maklver već u 9. minutu, pa je umesto nje na gol stala Li Aleksander.

 

 

Milica Kostić, prva golmanka Srbije, povredila se u 70. minutu, a do kraja je umesto nje branila Sara Cetinja.

Srbija je utakmicu počela u sastavu: Kostić /70. Kostić/, Damjanović, Slović, Krstić /67. Ćirić/, Petrović, Blagojević /67. Pavlović/, Milivojević, Mijatović /46. Čanković/, Filipović /90. Čavić/, Poljak, Damnjanović. 

U drugom meču prvog kola grupe B2 Slovačka je kao domaćin pobedila Izrael rezultatom 2:0.

U narednom kolu, u utorak, reprezentacija Srbije će u goste Izraelkama, a taj meč će se igrati u mađarskom gradu Đeru. Plasman u plej-of za odlazak na EP obezbediće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

 

Standings provided by Sofascore