Vesti iz fudbala

Nikša Delibašić predvodio U17 reprezentaciju Srbije do ubedljivog trijumfa nad Bosnom i Hercegovinom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2023 16:14
Nikša Delibašić predvodio U17 reprezentaciju Srbije do ubedljivog trijumfa nad Bosnom i Hercegovinom MN Press

Fudbaleri Srbije do 17 godine bili su ubedljivi protiv Bosne i Hercegovine u poslednjoj fazi kvalifikacija za Evropskom prvenstvo. "Orlići" su slavili sa čak 5:0 i sada im u poslednjem kolu protiv Izraela bod "radi posao" kako bi obezbedili plasman na evropsku smotru.

Inicijativa Srbije isplatila se već u 18. minutu kada je Viktor Stojanović iskoristio odbitak posle kornera koji je izveo Andrej Petrović.

Prednost je udvostručio kapiten, Nikša Delibašić, koji je takođe posle odbitka matirao Farisa Mehića za 2:0 na poluvremenu.

Samo pet minuta igre u drugom delu bilo je potrebno "orlićima" da zatresu mrežu Bosne. Delibašič je u pravom momentu uposlio Andreja Subotića koji je rutinski loptu prosledio u mrežu.

Svega 10. minuta kasnije, krunu na svoju perfektnu partiju stavio je Delibašić. Sjajno se zagradio i snašao u šesnaestercu rivala, a onda iz okreta uputio neodbranjiv udarac.

Konačnih 5:0 postavio je Uroš Sremčević i tako potvrdio dominaciju Srbije koju za tri dana očekuje odlučujući duel sa Izraelom.