Vesti iz fudbala

Vitese na korak od gubitka takmičarske licence: Holandski klub na ivici ambisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2024 16:30
stadion FK Vitese, kom preti oduzimenje takmičarske licence Guliver
stadion FK Vitese, kom preti oduzimenje takmičarske licence

Fudbalski klub Vitese ima tolike finansijske probleme, da bi zbog neizmirivanja obaveza mogao da ostane bez licence za takmičenje. Šta više, to se u ovom trenutku čini vrlo verovatnim. 

O ozbiljnosti situacije govorio je privremeni direktor kluba Edvin Reintjes, doveden upravo da pokuša da izvuče klub iz "bule" i postavi ovaj holandski kolektiv na zdrave noge u dogledno vreme. 

"Šanse da klub ostane bez licence su prilično velike, u suprotnom ne bi me zvali da rešavam problem. Ako niste u stanju da osigurate licencu toliko dugo onda znate da je problem veliki", rekao je Reintjes.

Sredinom februara činilo se da je rešenje na pomolu, jer je kompanija "Common Group" trebalo da postane novi vlasnik, međutim Fudbalski savez Holandije je blokirao preuzimanje zbog sumnje u poreklo novca kojom raspolaže taj investitor.

Vitese se žalio na tu odluku, ali mu to izgleda nije vredelo, još je Savez sankcionisao klub iz Arnema sa 100.000 evra. Zbog toga što Komisiji za licenciranje nije prijavio raskid saradnje sa svojom bankom.

Posle 28 kola Eredivizije, Vitese je pretposlednji sa samo 17 bodova i kako stvari stoje klub će ispasti iz elitnog društva u kojem se bez prestanka takmiči od 1989. godine. Što bi se reklo, crni dani za poznati klub.