Vesti iz fudbala

Florijan Virc otvorena "meta" madridskog Reala: Adidas mirođija u transfer čorbi mladog Nemca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 13:22
Florijan Virc, fudbaler Bajera, potencijalno pojačanje madridskog Reala Guliver/AP Photo/Martin Meissner
Florijan Virc, fudbaler Bajera, potencijalno pojačanje madridskog Reala

Sportska vest dana u Nemačkoj je pisanje Bilda o već osmišljenom prelasku Florijana Virca iz Bajer Leverkuzena u Real, koji ovog leta predviđa potpisivanje ugovora a sledeće priključivanje ekipi supertalentovanog veziste klubu sa "Santijago Bernabeua". 

Osvajač najviše titula u analima fudbalske Lige šampiona uvek gleda mnogo unapred i povlači poteze od dugoročne koristi, pa je tako 20-godišnjeg ofanzivca sa sredine terena projektovao za naslednika njegovog zemljaka Tonija Krosa. 

Navodno, u kupovinu zvezde Bajera iz leverkuzena uključen je i poznati nemački proizvođač sportske opreme, Adidas, koji je bio mirođija i u transfer čorbi mladog Engleza Džuda Belingema, čiji se dolazak isplaćuje iz meča u meč. 

 

 

Pomenuta kompanija je jedan od sponzora Virca, što je verovatno razlog više da prvotimac budućeg šampiona Bundeslige prihvati ponudu i uslove reala, mada bi malo koji kolega na njegovom svetu dva pura razmislio kada bi "kraljevići" bacili udicu na njega. 

Virc je ove sezone odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima, postigao 11 golova i ima 17 asistencija. On je jedan od bitnijih igrača u "mašineriji" Ćabija Alonsa i vodi je ka premijernoj tituli šampiona Nemačke u istoriji tog kluba.

Očekuje se i da bude starter u reprezentaciji Nemačke na predstojećem Evropskom prvenstvu u toj zemlji. Vircova trenutna vrednost procenjuje se na 110 miliona evra.