Vesti iz fudbala

Martinezu samo jedno bitno: Kristijano Ronaldo je posvećen i dok je tako - on je tu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 18:16
Martinezu samo jedno bitno: Kristijano Ronaldo je posvećen i dok je tako - on je tu Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Počela je nova era selekcije Portugalije sa novim selektorom Robertom Martinezom, a sam meč i ishod protiv Lihtenštajna je ono što su navijači gledali i kod prethodnika Fernanda Santosa u osam godina.

Upoređujući se nakim prethodnim pobedama nad Lihtenštajnom od 7:0 i 8:0, sinoćni trijumf od 4:0 i nije neko ostvarenje, s tim da je Kristijano Ronaldo od sinoć sa 197 mečeva u selekciji svetski rekorder po broju nastaupa za državni tim. Od promocije, Martinez je govorio da će Ronaldo biti deo tima, a posle meča je samo potvrdio da će "KR7" sigurno premašiti i brojku od 200 mečeva, ali i 120 golova s obzirom da je Lihtenštajnu dva puta tresao mrežu.

TOP 5 mečeva za selekciju

1. K. Ronaldo (Portugalija) 197
2. Bader Al-Mutava (Kuvajt) 196
3. Soh Čin An (Malezija) 195
4. Ahmed Hasan (Egipat) 184
5. Ahmed Mubarak (Oman) 183

"Da biste bili u reprezentaciji morate da budete posvećeni. Mi smo započeli novi ciklus, bilo je veoma važno da se pokaže posvećenost kaoko bismo mogli da iskoristimo Ronaldovo iskustvo na terenu. A, Kristijano tu posevećenost iskazuje i dok je tako on je tu", istakao je Martinez.

Nije lako probijati bunker, igrači Portugalije uputili su čak 34 udarca ka golu, 11 je išlo u ovkir gola, a Ronaldo je sam imao šest pokušava, igrao je sa mnogo strasti kako je i najavio pre meča.

TOP 5 strelaca za selekciju

1. K. Ronaldo (Portugalija) 120
​2. Ali Dei (Iran) 109
3. Lionel Mesi (Argentina) 99
4. Mohtar Dahari (Malezija) 89
5. Ferenc Puškaš (Mađarska) 84
   Sunil Četri (Indija) 84

"Rezultat je uvek najbitniji, ponosan sam na igrače jer su od prvog do poslednjeg minuta imali jasan stav, publika je uživala i sigurno je meni ovo znak da idemo korak napred. Ovakvi mečevi umeju da budu komplikovaniu. Bilo je i nestrpljenja u prvom delu, ali u nastavku je sve to išlo mnogo bolje kad su se igrači prilagodili defanzivno orijentisanom rivalu. U svaom slučaju, zadovoljan sam startom, čeka nas Luksemburg, jedan sasvim drugačiji rival", zaključio je Martinez.