Vesti iz fudbala

Sjajan debi Žana Vipotnika, golom doneo Sloveniji pobedu u Kazahstanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2023 17:54
Sjajan debi Žana Vipotnika, golom doneo Sloveniji pobedu u Kazahstanu Tanjug/AP Photo/Stas Filippov

Žan Vuipotnik, mladi napadač Maribora pamtiće debitanstki nastup jer je sjajnim golom u 77. minutu doneo Sloveniji pobedu u Kazahstanu 2:1 (0:1), na startu Grupe "H" kvalifikacija za EURO 2024. godine. 

Bili su domaćini bolji u prvom delu, Maksim Samorodov, krilni vezni igrač Kazahstana upisao je svoje ime kao prvi strelac u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. Vorogovski je u 23. minutu centrirao sa leve starne na prvu stativu odakle je Samorodov glavom poslao loptu od preku u mrežu. Tako je mladi 20-godišnji reprezentativac Aktobea postigao prvenac za svoju selekciju u četvrtom nastupu. I to da se pamti.

Slovenci su proigrali tek u drugom delu, kada su zasluženo došli do preokreta. Čini se da je ključni momenat bio izjednačujući gol u 47. minutu. Posle kornera Čerina sa leve strane, Brekalo je odlično skočio i još efektnije glavom poslao loptu u mrežu. Od tog momenta gosti su dominirali, Miha Zajc je imao dve dobre prilike, golman Šacki je dobro branio, ali u 77. minutu bio je nemoćan. Mladi Žan Vipotnik, koji je debitovao za selekciju od 70. minuta, ispratio je sjajan centaršut Stojanovića sa desne strane i loptu poslao pod prečku.

Napadao je Kazahstan u poslednjih 10 minuta, bilo je mnogo ubačenih lopti, a odličan udarac marovskog pod prečku golman Jan Oblak je sjajno prebacio preko prečke u korner. 

Kvalifikacije za EURO 2024

Grupa H, prvo kolo

Kazahstan - Slovenija 1:2 (1:0)
/Samorodov 24 - Brekalo 47, Vipotnik 78/

San Marino - Severna Irska 20.45
Danska - Finska 20.45