Vesti iz fudbala

Slovenci se pomučili protiv San Marina i zaseli na čelo Grupe "H"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2023 19:52
Slovenci se pomučili protiv San Marina i zaseli na čelo Grupe "H" Tanjug/AP Photo/Stas Filippov

Dva od dva, Slovenija je uspešno završila martovski ciklus kvalifikacija za EURO 2024. godine, pa je posle pobede nad Kazahstanom očekivano slavila u Ljubljani protiv San Marina 2:0 (0:0). Mučili su se Slovenci da izbiju na čelo Grupe "H", ali kada je Šeško srećno zatresao mrežu čekao se samo konačan ishod.

Osokoljeni pobedom u Kazahstanu, Slovenci su u Ljubljani od starta opsedali gol San Marina, uputili su čak 14 udaraca ka golu rivala, izveli osam kornera, Bijol i Karničnik su u 21. minutu pogađali okvir gola... Lopta jednostavno nije htela u mrežu, Šeško i Zajc su bili previše nestrpljivi u nekim situacijama da zatresu mrežu. Gosti iz San Marina samo nekoliko puta su prešli centar, ostali su bez udarca ka golu kapitena Jana Oblaka.

Sreća nije bila naklonjena Slovencima u prvom delu, ali jeste u drugom kada je Šeško obradovao navijače na stadionu "Stožice". Zajc je šutirao sa 10-tak metara, lopta se prvo odbila od Ćevolija, pogodila Šeška u grudi i odsela u mreži. Samo četiri minuta kasnije rezervista Roberto Di Majo zatresao je sopstvenu mrežu pa su Slovenci mogli već tada da upišu nove bodove. Na kraju su Slovenci uputili 26 udarac ka golu rivala, samo su dva, srećno završila u mreži borbenih igrača San Marina.

Kvalifikacije za EURO 2024.

Grupa H, drugo kolo

Kazahstan - Danska 3:2 (0:2)
/Zejnudinov 73 pen, Tagibergen 86, Aibetov 89 - Hojlund 21, 36/

Slovenija - San Marino 2:0 (0:0)
/Šeško 56, Di Majo 60 a.g./

S. Irska - Finska 20.45 (TV Arena sport 2)