Vesti iz fudbala

Crvena zvezda izrazila najdublje saučešće ruskom narodu: "Delije" spremile posebnu koreografiju za braću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2024 12:00
navijači Crvene zvezde Guliver
navijači Crvene zvezde

Ceo svet ostao je zatečen, šokiran i zgrožen jučerašnjim napadom terorista ISIS-a na civile u jednom koncertnoj dvorani u Moskvi, a ljudi iz FK Crvena zvezda i njeni navijači posebno su potrešeni tragičnim posledicama bezumnog čina. 

Zbog bratskih odnosa kluba sa Zenitom, dva naroda i dve države, pogotovo što baš večeras na teren stadiona "Rajko Mitić" izlaze uvaženi i voljeni gosti iz Sankt Peterburga u prijateljskom meču zakazanom za 19.00 (TV Arena 1 Premium). 

 

 

Tim povodom se oglasila i uprava šampiona Srbije, javno se obrativši direktno pogođenima zločinom neljudi u prestonici najveće zemlje na svetu. 

"FK Crvena zvezda izražava najdublje saučešće porodicama stradalih u velikoj tragediji koja se dogodila u Moskvi. Naše misli su uz sve povređene i molimo se za njihov oporavak. Današnji meč sa Zenitom (19:00) će početi minutom ćutanja za sve stradale u Moskvi", navedeno je u saopštenju crveno-belih. 

Javnosti su se obratile i pristalice našeg prvaka, jer im je stalo da sve male i velike "delije" svojim ponašanjem saučestvuju u bolu ruskog naroda povodom pomenutih ljudskih gubitaka. 

"Molimo sve navijače Zvezde, koji će doći na severnu tribinu, da budu bar pola sata pred početak meča na tribini kako bi se dogovorili za koreografiju koja se sprema. U ovom trenutku kada je našoj braći teško, treba da vide pun stadion i svu moguću podršku koju možemo da im pružimo! Jedini način na koji sada to možemo da izvedemo je da napunimo stadion do poslednjeg mesta", stoji u objavi "delija".