Vesti iz fudbala

Knežević u 81. minutu doneo pobedu Zvezdi protiv Zenita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2024 20:56
Slavlje fudbalera Crvene zvezde MN Press
Slavlje fudbalera Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su na svom terenu da pobede šampiona Rusije, Zenit, i to na sjajan način - 1:0 (0:0). Iako sama utakmica nije bila toliko zanimljiva, treneri su dali šansu mlađim fudbalerima ili onima koji nemaju veliku minutažu, sama završnica bila je veoma uzbudljiva.

Posle prečke i stative koju su pogodili gosti, delovalo je da su bliži pobedi, ali je u 81. minutu Nikola Knežević pogodio za pobedu svog tima. Naleteo je na odbijenu loptu, sjajnim driblingom izbacio je čuvara iz težišta, a onda je i savladao golmana Zenita za veliku radost svih prisutnih na stadionu "Rajko Mitić".

Uoči susreta dva aktuelna šampiona svojih zemalja, održan je minut ćutanja u znak sećanja na sve stradale žrtve u jučerašnjem terorističkom napadu koji se dogodio u Moskvi.

Prvo poluvreme nije bilo preterano atraktivno. Ekipe su na početku utakmice opipale snage. Zvezda je bila nešto konkretnija, imala je i korner, dok je Zenit sa druge strane uglavnom pokušavao iz daljine.

Ipak, u 37. minutu crveno-beli su imali veliku šansu da dođu do vođstva. Sa leve strane Piter Olajinka je poslao centaršut ka Nikoli Kneževiću, čiji je udarac sjajno zaustavio Mihail Keržakov.

Posle pauze, Zenit je mnogo više napadao, a u periodu od 60. do 63. minuta sreća je pogledala domaćine. Fudbaleri ruske ekipe prvo su pogodili prečku, a onda i stativu, ali je Ivan Guteša ostao nesavladan.

Nije Zvezda bila opasna u drugih 45 minuta sve do 81. minuta, kada je se lopta odbila do Kneževića, a ovaj se sjajno snašao i doneo pobedu timu iz Ljutice Bogdana.

Crvena zvezda - Zenit 1:0 (0:0)

Stadion: "Rajko Mitić"
Sudija: Jovan Šegrt
Strelci: /Knežević 81/

Crvena zvezda: Guteša - Nikolić (od 89' Cvetković), Spajić (od 65' Đermanović), Rodić (od 46' Ogbu), Radojević - Kanga, Knežević (od 89' Matić) - N. Mituljikić (od 65' J. Mituljikić), Katai (od 89' Ilić), Olajinka - Endiaje (od 75' Ćurić).

Zenit: Keržakov (od 46' Vasjutin) - Santos (od 46' Fernandes), Nino (od 63' Artur), Rodrigao, Karavaev - Kovalenko - Ahmetov, Erohin (od 63' Černji) - Mantuan, Isidor, Pedro (od 46' Vendel).