Vesti iz fudbala

Vladan Milojević: Evropska utakmica, bili smo odlični

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.07.2024 22:44
Vladan Milojević zadovoljan igrom svojih pulena MN Press
Vladan Milojević zadovoljan igrom svojih pulena

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je posle pobede nad Zenitom (2:1) kojom je šampion Srbije kolo pre kraja odbranio pehar na Kupu prijateljstva da je utakmica bila evropska i da su njegovi izabranici bili odlični. 

"Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu za ovu fazu u kojoj se nalazimo. Nekolicina igrača je po prvi put danas imala kontakt sa loptom, te osetila ekipu, pre svega mislim na Pumu, Stojića, Ivanića koji nam je falio. Sve u svemu plejada dosta mladih igrača i dobra utakmica za nas, na nivou evropskih mečeva. Možda se nismo snašli najbolje na početku utakmice, ali mislim da smo pokazali karakter. Ovi momci su istrajali u planu, odnosno onome što želimo od njih. Sve u svemu, dali su svoj maksimum", rekao je Milojević za klupski sajt.

Milojević je istakao da nema euforije i da bi ekipa tek trebalo da se spremi za glavne izazove. 

"Imamo veliki i dobar tim. Sa plejadom starijih igrača, koji su moja desna ruka i koji su više godina sa nama. Adaptirali su se na najbolji mogući način. Mladim igračima koji imaju veliki kvalitet potrebne su upravo ovakve utakmice, jer su nešto najbolje što može da se desi za njih. Možda su danas bili pod velikim opterećenjem, te su i grešili, ali sam tražio i insistirao baš to od njih, jer sam ja neko ko će preuzeti odgovornost i uvek ću stati iza njih, da bi mogli na greškama da nauče i da imaju samopouzdanja", dodao je Milojević. 

Istakao je Milojević da su njegovi igrači igrali smo protiv fenomenalne ekipe Zenita i da se videlo da su to "legionari".

"To su igrači koji su tu već dugo, prvaci su Rusije i u svakom slučaju imaju dobar karakter. Malo smo promenili mehanizme u drugom sistemu, koje smo hteli, te je sve funkcionisalo na najbolji mogući način i krunisano je pobedom, ali ću još jednom da spomenem, uvek je lepo pobediti kada igrate za Crvenu zvezdu, to uopšte nije sporno, ali kako god da se večeras utakmica završila, bio bih ponosan i srećan iz razloga što stvarno pokušavaju da prenose stvari koje radimo na treningu", rekao je Milojević i dodao da nema nikakve euforije. 

Milojević je zatim naglasio da je bilo važno videti koliko stručni štab od kog igrača može da dobije.

"Uvek kada igrate nešto, bilo šta da je u pitanju, igrate da pobedite, ali u ovoj fazi to nije toliko bitno, koliko nam je važno da vidimo neke detalje za koje smo bili možda u nekom rebusu i videli smo određene igrače na određenim pozicijama. Insistirali smo da se ponavljaju, iz čistog razloga da bismo znali i da imamo čistu sliku, koliko od koga možemo da dobijemo", podvukao je trener Zvezde.

Za kraj je kroz osmeh otkrio da li će fudbaleri Zvezde imati slobodan dan posle druge pobede na turniru i osvajanja prvog mesta.

"Teško je kod mene dobiti slobodan dan. Uvek mora da se radi, jer nemamo baš mnogo vremena. Jedno popodne im je sasvim dovoljno, tako da nema potrebe za slobodnim danom", zaključio je uz osmeh Milojević.

Zvezda poslednji meč na Kupu prijateljstva igra u petak protiv argentinskog Taljeresa. Novu sezonu zvanično otvara 20. jula kad će u prvom kolu Superlige Srbije ugostiti debitanta, ubsko Jedinstvo.