Vesti iz fudbala

Jang Bojs otpustio trenera Rafaela Vikija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2024 12:37
Rafael Viki dobio je otkaz u Jang Bojsu posle tri poraza MN Press
Rafael Viki dobio je otkaz u Jang Bojsu posle tri poraza

Aktuelni šampion Švajcarske Jang Bojs otpustio trenera Rafaela Vikija. Serija od tri poraza ovog proleća, dva u ligi, te eliminacija iz Kupa od Siona, koštali su posla nekadašanjeg reprezentativca Švajcarske koji je imao dosta dobar prvi deo sezone.

"Učinak tima već neko vreme nije ispunjavao naša očekivanja. Nedavnim porazima u porvenstvu i kupu smanjila se nada da će se situacija popraviti, iako smo po mom mišljenju pokušali sve da preokrenemo stvari. Rafael Viki i ja smo ponovo razgovarali u nedelju uveče i shvatili da imamo različite pristupe tome kako da pronađemo izlaz iz ove teške situacije. Takođe bih želeo da iskoristim ovu priliku da mu se zahvalim na intenzivnoj i dugoj, veoma uspešnoj saradnji u poslednje dve godine", izjavio je sportski direktor Jang Bojsa Stiv von Bergen.

 

 

Jang Bojs je dobio samo četiri od 11 mečeva u 2024. godini, a tri prvenstvena poraza u tom periodu učinila su da mu Servet priđe na samo bod zaostatka posle 26. kola. Posle smene Vikija šansu je dobio Žoel Manjen, trener mladog tima.

Viki je u klub stigao leta 2022. godine i u prvoj sezoni mu doneo trofej prvaka države i kupa Švajcarske, a prethodno je bio trener Čikaga, U17 selekcije SAD i Bazela, u kojem je i počeo trenersku karijeru.