Vesti iz fudbala

Ista prezimena prevarila selektora Brazila, pozvan pogrešan igrač: Dorival Žunior kiksnuo pri sastavljanju prvog spiska "karioka"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2024 12:00
Dorival Žunior, novi selektor fudbalske selekcije Brazila Guliver/AP Photo/Bruna Prado
Dorival Žunior, novi selektor fudbalske selekcije Brazila

Dorival Žunior selektirao je igrače za prijateljske martovske mečeve najbolje fudbalske reprezentacije Brazila sa Španijom i Engleskom i odmah omanuo, jer je na umu imao jednog igrača a pozvao drugog.

Caka je u istim prezimenima, pa je tako poziv upućen potencijalnom debitantu Murilju Serkeiri iz Palmeirasa, umesto njegovom prezimenjaku Santijagu iz Notingem Foresta. 

Jesu obojica štoperi, ali "pravi" Muriljo igra bolje i to u jednoj od pet najjačih evropskih liga, pa je s tim iskustvom sigurno u startu zahvalniji izbor na mestu centralnog defanzivca. 

 

 

Lokalni mediji pokušali su da opravdaju grešku nedavno izabranog šefa stručnog štaba "karioka", objašnjavajući da se oba prezimena isto izgovaraju, iako u jednom stoji jedno a u drugom dva slova "i".

Osvajač titule klupskog prvaka Južne Amerike došao je umesto vršioca dužnosti d selektora Fernanda Diniza, smenjenog zbog loših rezultata. Posle možda rezultatski najlošijih 12 meseci u istoriji višestrukog šampiona sveta. 

U 2023. godini "selesao" je odigrao devet mečeva: pobedio na tri, odigrao jednu nerešeno i doživeo čak pet poraza. Od tih pet poraza tri su poslednja doživljena u kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine (Urugvaj, Kolumbija, Argentina), gde Salesao trenutno drži šestu poziciju.