Vesti iz fudbala

Revolucionarna ideja u Engleskoj: Klubovi mogu da smene trenera samo tokom prelaznog roka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 21:24
Maurisio Poketino i Jirgen Klop Guliver
Maurisio Poketino i Jirgen Klop

Igrači pod ugovorom mogu da menjaju sredinu samo dva puta godišnje, tokom zimskog i letnjeg prelaznog roka, a klubovi kada god požele mogu da uruče otkaz fudbalskim trenerima i to je ono što se mnogim stručnjacima ne sviđa.

E, kako prenose engleski mediji i ta praksa bi uskoro vrlo lako mogla mogla da bude promenjena. Barem kada su u pitanju niže engleske lige.

Naime, Asocijacija profesionalnih trenera na Ostrvu je porkenula inicijativu da se klubovima više ne dozvoljava da tokom sezone otpuštaju trenere, već da to mogu da učine samo tokom trajanja prelaznog roka. baš kao što je to slučaj sa fudbalerima.

 

 

Kako se tumači na Ostrvu, ova praksa mogla bi prvo da zaživi u engleskim nižim ligama, posle toga bi se proširila i na Čempionšip, a ukoliko se pokaže kao pravo rešenje, bila bi primenjena i na Premijer ligu.

Engleski mediji podsećaju da je prošle godine u elitnom rangu tamošnjeg fudbala čak 14 trenera bilo smenjeno tokom takmičarske godine, a u nekim klubivima ih s epromenilo čak nekoliko tokom trajanja lige.

"Igrači su zaštićeni ugovorom i dok traje sezona ne mogu da budu oterani iz kluba. želimo da se tako ponašaju i prema trenerima", preneli su engeski mediji reči neimenovanog člana Asocijacije trenera koji je najavio da će se o ovoj temi diskutovati u skorijoj budućnosti.