Vesti iz fudbala

Želim se pohvaliti da sam "trenirao" Lionela Mesija: Žoze Murinjo ima veliku neispunjenu želju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 09:21
Žoze Murinjo, trofejni fudbalski trener na tribinama stadiona MN Press
Žoze Murinjo, trofejni fudbalski trener na tribinama stadiona

Žoze Murinjo se naosvajao domaćih i evropskih trofeja sa različitim klubovima, ne manjka mu ni individualnih priznanja za dostignuća u poslu fudbalskog trenera, ali bi voleo da uradi još neke stvari do povlačenja iz posla. Na primer, da sarađuje sa Lionelom Mesijem

S akcentom na reč sarađuje, jer legendarni Portugalac smatra da čudesnom Argentincu nikada nije bio potreban neko ko će ga učiti cakama fudbalske igre, čak ni u najmlađim godinama, jer znanje kapitena aktuelnih svetskih prvaka smatra božjim darom. 

"Lionela Mesija ne treba trenirati. Ko može reći: 'Ja sam bio Mesijev trener?!' Meni je to apsurdno, jer on sve zna i rođen je sa svime. Možda on druge može nečemu naučiti. Želeo bih ga "trenirati", čisto da imam čast pohvaliti se time", izjavio je stručnjak poznat i pod nadimkom Specijalni u jednom sportskom podkastu, uz napomenu da mu je žao što nije stigao stići šef Frančesku Totiju pre nego što je Italijan završio blistavu karijeru. 

 

 

 

 

Murinjo je bez angažmana od kako ga je Roma otpustila sredinom januara, a pre toga je osim "vučice" vodio Manlčester junajted, madridski Real, Čelsi, Totenhem, Inter i Benfiku. 

Mesi se nalazi u Majamiju, gde igra za tamošnji Inter, a kako mu je 36 godina svet iz sezonu u sezonu očekuje da legendarni "sin" Barselone i bivši član Pari Sen Žermena kaže zbogom igranju.