Vesti iz fudbala

Jovan Šurbatović: Imamo dovoljno znanja za organizaciju Kongresa UEFA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.02.2024 21:50
Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS MN Press
Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović izjavio je danas u Parizu da FSS ima dovoljno iskustva, kapaciteta i znanja da naredne godine organizuje Kongres Evropske fudbalske unije (UEFA).

Na Kongresu UEFA, koji je održan danas u Parizu, usvojena je odluka Izvršnog komiteta da Beograd i FSS budu organizatori narednog sastanka najvišeg tela Evropske fudbalske unije, koji će biti održan trećeg aprila 2025. godine.

"Igrom slučaja, na mestu gde se 1953. godine rodila ideja o osnivanju UEFA, doneta je jedan od najvažnijih odluka za srpski fudbal u poslednjih nekoliko godina. Svakako veliko priznanje za FSS, Beograd i državu Srbiju, ali i obaveza da se još jednom pokažemo u pravom svetlu. Imamo dovoljno iskustva, kapaciteta i znanja za jedan ovakav izazov", rekao je Šurbatović, prenosi zvanični sajt FSS.

On je podsetio da je FSS prošle godine bio domaćin HET-TRIK Komiteta koji je jedan od najvažnijih sektora u sistemu UEFA, preko koga se finansiraju svi veliki projekti u evropskom fudbalu. 

"Tada smo dobili najviše ocene i svi delegati su oduševljeni što će ponovo imati priliku da posete Beograd. Ono što je najvažnije, mislim da je ovo samo početak. Zahvaljujući ulaganjima u infrastrukturu na svim nivoima, siguran sam da ćemo sve češće biti domaćini velikih fudbalskih događaja. Sa čelnicima UEFA već smo obavili mnoge razgovore na tu temu, a izgradnja Nacionalnog stadiona pruža nam ogromne mogućnosti i daje za pravo da se posle 2027. godine nadamo dodeli organizacije nekog velikog takmičenja ili finalne utakmice Lige Evrope", rekao je Šurbatović.

On je dodao da se od 13. do 18. februara očekuje prva u nizu poseta operativnog tima UEFA u Beogradu.

"Mi smo već spremni za sve što nas očekuje, ostaje samo da organizaciono, logistički i operativno ceo posao privedemo kraju", zaključio je Šurbatović.