Vesti iz fudbala

Egipat smenio selektora Ruija Vitorija, poziv Erve Renaru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.02.2024 21:05
Erve Renar ima ponudu Egipta Guliver/GwendolineLeGoff/Panoramic
Erve Renar ima ponudu Egipta

Nacionalni tim Egipta je bio eliminisan u osmini finala Kupa Afrike od DR Konga i taj rezultat, bez obzira na probleme i povredu prve zvezde Mohameda Salaha, ocenjen je kao neuspeh. Samim tim usledila je i reakcija Saveza koji je smenio selektora Ruija Vitorija.

"Zahvaljujemo se selektoru Ruiju Vitoriji i njegovim saradnicima. Posle analize učešća selekcije na Kupu Afrike odlučeno je da se raskine ugovor sa selektorom. U narednom periodu odnećemo odluku o imenovanju novog selektora", stoji ukratko u saopštenju FF Egipta.

 Treba reći da je Vitorija sa platom od 2,4 miliona dolara jedan od najplaćenijih selektora Afrike, pa će raskid ugovora sa njim biti prilično skup za  Savez. Mediji u Africi preneli su da je FF Egipta poslala ponudu Erve Renaru, selektoru ženske reprezentacije Francuske i od njega očekuju skori odgovor. 

 

 

Erve Renar je pre nekoliko dana dospeo u epicentar zbivanja na Kupu Afrike jer je imao ponudu Obale Slonovače da ih predvodi u nokaut fazi, ali nije došlo do dogovora, da bi "slonovi", domaćini kontinentalknog takmičenja, šansu dali Emerse Faea, koji ih je doveo u polufinale.

 

 

Erve Renar (55) je izuzetno cenjen u Africi, vodio je sa uspehom selekcije Zambije, Angole, Obale Slonovačle, Maroka i Saudijske Arabije na nadavnom Mundijalu u Kataru.