Vesti iz fudbala

Reakcija Saveza nakon eliminacije sa KAN: Hjuton više nije selektor Gane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 11:19
Kris Hjuton u razgovoru sa reprezentativcima Gane Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe
Kris Hjuton u razgovoru sa reprezentativcima Gane

Fudbalski savez Gane (GFA) uručio je otkaz selektoru nacionalnog tima, Krisu Hjutonu posle razočaravajuće eliminacije u grupnoj fazi Kupa afričkih nacija, prenose svetski mediji.

Gana je takmičenje u grupi B na Kupu afričkih nacija završila na trećem mestu sa dva osvojena boda, budući da je odigrala 2:2 sa Mozambikom i Egiptom, a poražena je od Zelenortskih Ostrva 1:2.

 

 

"Hjuton je oslobođen dužnosti i odluka stupa na snagu odmah. Izvršni savet doneo je odluku i da raspusti stručni štab reprezentacije", navodi se u saopštenju GFA.

Hjuton je počeo da radi u februaru 2022. godine kao tehnički savetnik u reprezentaciji Gane, a selektor je postao posle Svetskog prvenstva u Kataru kada je smenjen Oto Ado zbog loših rezultata na tom takmičenju.

Selekcija "crnih zvezda" je na minulom Mundijalu zauzela poslendje mesto u grupi H iza selekcja Portugala, Južne Koreje i Urugvaja, ali ni na kontinentalnom šampionatu nije napravljen iskorak, pa je ceh ponovo platio selektor. 

Hjuton (65) je ranije trenirao Njukasl, Birmingem, Norič, Brajton i Notingem forest, a njegov nalednik na klupi Gane trebalo bi da bude poznat u narednom periodu.