Vesti iz fudbala

Hajduk u Ivanu Perišiću vidi aduta za osvajanje tiutle

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.01.2024 08:53
Ivan Perišić i Aleksandar Aco Petrović gledali su meč košarkaša Partizana u Štark Areni MN Press
Ivan Perišić i Aleksandar Aco Petrović gledali su meč košarkaša Partizana u Štark Areni

Ivan Perišić se još oporavlja posle operacije ukrštenog ligamenta, menadžer Totenhema Angelos Postekoglu je nedavno potvrdio da se hvratski krilni napadač neće više vraćati na teren u klubu iz Londona jer mu ugovor ističe na leto, ali je Hajduk zato raširio ruke i čeka ga na Poljudu.

Prema informacijama Fabrisija Romana, Totenhem je već pristao da ga pozajmi Hajduku do kraja sezone, a Perišić i rukovodstvo "bilih" dogovaraju saradnju. Nije tajna da je Perišić planirao karijeru da završi u matičnom Hajduku za koga nikad nije igrao u seniorskoj konkurenciji jer ga je klub prodao 2006. godine Sošou za 360.000 evra.

Korak po korak, u Sošou, Roseleru, Brižu, stigao je Perišić na veliku scenu, osvajao je trofeje sa Borusijom iz Dortmunda, bio u Volfsburgu, pa Interu, Bajernu jednu sezonu da bi od jula 2022. godine poneo dres Totenhema.

Sada je možda i vreme da se 25. godišnji fudbaler vrati na svoj Poljudn i pomogne Hajduku da osvoji titulu i prekine vladavinu Dinama iz Zagreba. "Bili" su jesen završili na prvoj poziciji, sa Perišićem u timu, snovi o presecanju ciljne linije bili bi jasniji.

Naravno, ostaje da se vidi i kada će Perišić moći na teren jer je prošlo samo šest meseci od teške povrede i operacije. Za selekciju Hrvatske odigrao je 129 mečeva, a želja mu je da zaigra i na EURO 2024. godine u Nemačkoj. Ako ne može u dresu Totenhema, može u dresu Hajduka.