Vesti iz fudbala

Senegal demonstrirao moć protiv Gambije: Šampionski start vladara afričkog fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 17:53
Fudbalska reprezentacija Senegala Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba
Fudbalska reprezentacija Senegala

Aktuelni šampion "crnog kontinenta", Senegal, odbranu titule počeo je nadmočnom igrom i ubedljivom pobedom protiv Gambije u prvom kolu C grupe Afričkog kupa nacija - 3:0 (1:0). 

Očigledno rešen da s obe noge uleti u trku za novi trofej, aktuelni vladar je u oba poluvremena od početka bio ozbiljan i maksimalan, pa je ranim golovima stavljao rivalu do znanja ko kosi a ko vodu nosi. 

Pape Gej je bio strelac već u četvrtom minutu na asistenciju Sadija Manea, dok je prednost favorita duplirao Lamin Kamara, nakon pravovremenog dodavanja Ismaile Sara (52).

 

 

Trijumf ekipe selektirane od strane Alijua Sisea zaokružio je pomenuti Kamara, ovog puta posle serije driblinga Ilimana Endijajea (86). Istina, posao pobednika maksimalmno je olakšalo isključenje Ebua Adamsa u sedmom minutu nadoknade prvog poluvremena. 

Gambija je pokušavala da uzvrati, međutim nije mogla da se nosi sa snažnijim rivalom, iako je imala nekoliko šansi da zakuva borbu i, makar u prvih 45 minuta, duel učini neizvesnijim. 

U drugom meču iste skupine, večeras se sastaju Kamerun i Gvineja, a jedna zanimljivost u vezi meča u dnevnom terminu desila se van terena. Pošto je "pukao" razglas u trenutku intoniranja himne, umesto mašine otpevali su je navijači dve reprezentacije. 

Kup afričkih nacija

grupa C

Senegal - Gambija 3:0 (1:0)
/Gej 4, Kamara 52, 86/

Kamerun - Gvineja 18.00 

 

Standings provided by Sofascore