Vesti iz fudbala

Nigerija prvi polufinalista Afričkog kupa nacija: Angola eliminisana jednim golom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 20:11
fudbaleri Nigerije na zajedničkom slikanju pre meča sa Angolom Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba
fudbaleri Nigerije na zajedničkom slikanju pre meča sa Angolom

Fudbalska reprezentacija Nigerije ima tri titule šampiona "crnog kontinenta", a na aktuelnom Afričkom kupu nacija večeras je stigla do polufinala, pošto je u borbi za novi pobednički pehar i izjednačavanje sa Ganom na trećoj poziciji liste svih prvaka u tom delu planete savladala Angolu - 1:0 (1:0). 

Ključni momenat desio se u 41. minutu, kada je Moses Simon je poslao loptu u šesnaesterac, gde ju je dočekao Ademola Lukman i preciznim šutem zabio pod prečku. Nigerijci su jednom zatresli mrežu i u nastavku (85), međutim taj udarac glavom, posle slobodnog udarca, nije priznat zbog ofsajda.

 

 

Inače, poražena ekipa je imala veći posed lopte i skoro jednak broj (polu)šansi, ali nije znala to da iskoristi, postigne makar jedan pogodak i zakuva stvari, ako ništa drugo. Umesto toga, ponovo je ostala bez prolaska u završnicu AKN.

Tamo gde Nigerija čeka spretniju ili sretniju selekciju iz sutrašnjeg sudara Zelenortska Ostrva - Južnoafrička republika. U polufinale mogu i bolji iz Mali - Obala Slonovače (sutra) i Kongo - Gvineja (večeras). Branilac trona, Senegal, već je završio učešće. 

 

Cup tree provided by Sofascore