Vesti iz fudbala

Sada je i zvanično: Džejdon Sančo se vratio na mesto uspeha u nadi da će oživeti karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 14:40
Sada je i zvanično: Džejdon Sančo se vratio na mesto uspeha u nadi da će oživeti karijeru Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool, File

Džejdon Sančo je i zvanično novi-stari igrač Borusije iz Dortmunda. Englez se vraća na mesto gde je igrao najbolji fudbal u karijeri i drugi deo sezone će provesti na pozajmici na "Signal Iduna Parku". Nemački klub neće imati pravo otkupa, te će se Sančo na leto sigurno vratiti u Mančester junajted.

"Crveni đavoli" su od mladog engleza očekivali puno, a dobili su veoma malo. Krilni napadač je na leto 2021. godine prešao na "Old Traford" za 85 miliona evra, ali nije uspeo da se izbori za svoje mesto u startnoj postavi u ekipi Erika Ten Haga. Ukupno je odigrao 82 utakmice i upisao je 12 golova uz šest asistencija.

 

 

Koliko u Nemačkoj veruju u igračke kvalitete Engleza govori i činjenica da će u narednih šest meseci nositi dresa sa brojem 10. Edin Terzić pred sobom već ima teške izazove, a "oživljavanje" Sančove karijere je još jedan zadatak na spisku.

Nakon što su u prethodnoj sezoni bili nadomak titule i prekida dominacije Bajerna iz Minhena, Borusija pruža loše partije u ovoj. Tim iz Dortmunda je poslednji trijumf upisao još 28. novembra u okvriu Lige šampiona. Od tada su odigrali šest takmičarskih mečeva i dva prijateljska, gde su upisali dva poraza i šest remija. Trenutno zauzimaju petu poziciju u Bundesligi sa 27 bodova nakon 16 odigranih kola.

 

Standings provided by Sofascore