Premijer liga

Mančester vratio Sanča odakle je došao: "Grešni sin" na pozajmici u Borusiji do kraja sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 10:31
Džejdon Sančo Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Džejdon Sančo

Fudbalski klub Mančester junajted poslaće nekadašnjeg engleskog reprezentativca Džejdona Sanča na pozajmicu do kraja sezone u Borusiju iz Dortmunda, prenose engleski mediji.

Menadžer Mančester junajteda, Erik ten Hag odstranio je u septembru prošle godine Sanča iz tima zbog lošeg rada na treninzima, a engleski fudbaler je potom na društvenim mrežama objavio da je "žrtveni jarac", a onda je odbio da se izvini menadžeru "crvenih đavola".

O ovome se pričalo i na kraju prole sezone, a sada je cela priča dobila i formalnu potvrdu i Sančo će se vratiti u Nemačku i nastupaće u Bundsligi.

 

 

Sančo (23) trenira odvojeno od tima, a Mančester junajted planira da ga prosledi na pozajmicu u Borusiju do kraja sezone iz koje je i stigao na "Old Traford" u julu 2021. godine za 85 miliona evra.

Britanski mediji navode da su pregovori dva kluba o pozajmici engleskog fudbalera u toku, a najveći problem predstavlja visina Sančove plate.

Britanski Atletik navodi da je Borusija navodno ponudila da plaća trećinu plate engleskog fudbalera, mada je nekadašnji šampoion Evrope insistirao da se Sančova zarada deli "pola-pola".

Sančo je za Mančester junajted odigrao 82 meča i postigao je 12 golova. Za reprezentaciju Engleske igrao je od 2018. do 2021. godine. Za nacionalni tim nastupio je na 23 utakmice i tri puta se upisao u listu strelaca.