Premijer liga

Ajntraht blizu dogovora sa Junajtedom: Doni van de Bek na putu za Frankfurt

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 20:00
Doni Van de Bek, fudbaler Mančester junajteda TV Arena sport/ Screenshot
Doni Van de Bek, fudbaler Mančester junajteda

Doni Van de Bek mogao bi da napšiše knjigu pod radnim naslovom "Kako nisam uspeo u Mančester junajtedu". Uz Frenkija De Jonga, nekad glavnio igrač veznog reda Ajaksa koji je igrao polufinale UEFA Lige šampiona, za 39 miliona evra prešao je 2020. godine na "Old Traford", a tamo bukvalno uvenuo.

Povrede, ali i nesnalaženje u novom timu, privikavanje na Premijer ligu mnogo ga je koštalo, pa je za tri sezone učestvovao samo u 62 meča "crvenih đavola", uz samo dva gola. Čak ni dolazak učitelja iz Ajaksa Erika ten Haga nije ga vratilo na stare staze.

Zato je vreme da napusti "Old Traford", a rehabilitaciju u karijeri ovaj 26-godišnji vezni igrač potražiće izvesno u Ajntrahtu iz Frankfurta. Nemcima je potreban kvalitetan zadnji vezni, veruju da će se holadski reprezentativac dobro snaći u Bundesligi, što je i odlika većine igrača iz ove zemlje i već su počeli pregovore sa Junajtedom.

 

 

Za istog igrača je zainteresovana i Đirona, lider Primere La Lige, ali oni ga žele na pozajmicu, što Nemcima, koji su spremni da ga otkupe, daje prednost u pregovorima. Van de Bek napušta "Old Traford" to je sigurno, a da li će u Ajntraht ili neki drugi klub uskoro će se znati.

Van de Bek je u karijeri igrao pored Ajaksa i Mančester junajteda i za Everton, ali smao sedma utakmica na šestomesečnoj pozajmici. Poređenja radi, za tri sezone je za Junajted i Everton odigrao 42 meča u Premijer ligi uz tri gola i asistenciju, dok je u Ajaksu za sezonu više na terenu bio 118 puta u Eredivziji i postigao je 28 golova uz 24 asistencije.