Vesti iz fudbala

Polufinale Liga kupa Engleske na Areni sport: Liverpul dočekuje Fulam, navijači priželjkuju još jedan spektakl na "Enfildu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.01.2024 13:40
Polufinale Liga kupa Engleske na Areni sport: Liverpul dočekuje Fulam, navijači priželjkuju još jedan spektakl na "Enfildu" Tanjug/(AP Photo/Jon Super)

U prvoj utakmici drugog polufinala engleskog Liga kupa, Liverpul će na svom terenu dočekati Fulam. Susret sa "Enfilda" na programu je od 21 sat, uz direktan prenos na Areni 2 Premium.

Jirgen Klop ponovo je sastavio tim, koji će bez sumnje prema prikazanim rezultatima, biti u konkurenciji za sva četiri trofeja ove sezone. A, priliku za veliki iskorak ka prvom finalu imaće večeras protiv rivala, koga su na "Enflidu" pre nešto više od mesec dana pobedili 4:3.

Tada je viđen pravi premijerligaški klasik. Obe ekipe su se nekoliko puta smenjivale u vođstvu, da bi Liverpul na kraju slavio golom Trenta Aleksandra Arnolda u 88. minutu. Posle te utakmice, četa Jirgena Klopa nastavila je da igra u sličnom ritmu. Trenutno su vodeći tim Premijer lige, imaju sigurnu osminu finala Lige Evrope, a večeras će pokušati da naprave iskorak i ka prvom finalu.

Liga Kup je Liverpulu inače omiljeno takmičenje po tradiciji. Ovo će "redsima" biti 19. nastup u polufinalima, gde su kao pobednici izlazili u 13 navrata, dok su samo takmičenje osvajali devet puta.

Što se Fulama tiče, ovo je njihov prvi nastup u polufinalu Liga Kupa.

Revanši su zakazani za 24. januar.