Vesti iz fudbala

Kup Grčke na Areni: Atina na nogama pred duel Panatinaikosa i Olimpijakosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.01.2024 12:59
Fatih Terim, trener Panatinaikosa Profimedia
Fatih Terim, trener Panatinaikosa

Atina je na nogama jer se večeras (20.30, TV Arena sport 1) igra najveći derbi Grčke između Panatinaikosa i Olimpijakosa. I to u okviru osmine finala kupa.

Panatinaikos je posle smene trenera Ivana Jovanovića i dolaska Turčina Fatiha Terima nanizao tri pobede, vratio se na lidersku poziciju u šampionatu posle 17 kola, dok je situacija u supraničkom taboru sasvim drugačija.

Novi trener Karlos Karvaljal jeste pobedio TSC na debiju i ostao da prezimi u Evropi, ali je u poslednja tri meča osvojio samo bod, doživeo je dva poraza od Lamije i AEK-a, pa kasna osam bodova za "zelenima" u prvenstvu, što je poprilično jer već dve sezone nisu dominantni.

Poslednji derbi 22. oktobra nije završen (bilo 1:1), Panatinaikos ga je dobio službenim rezultatom i ta navijačka netrpeljivost doprinela je velikom broju sukoba, pa i odluci vlade Grčke da se mečevi u decembru igraju bez prisustva publike.

Grčki mediji spekulišu oko sastava oba tima, ali veruju da će Terim i Karvaljal poslati na teren najbolje što imaju, jer pobednik dobija mnogo, a poraženi gubi još više u očima navijača. S obzirom na to da su i grčke sudije imale mnogo problema, pa su i štrajkovale jedno vreme, meč je poveren austrijskom arbitru Vajnbergeru.

Kup Grčke, osmina finala

Sreda

Revanš mečevi

(2:0) Panseraikos - Asteras 14.00

(0:1) Volos - PAOK 16.00 (TV Arena sport 3)

Prvi mečevi

AEK - Aris 18.30 (TV Arena sport 3)

Panatiniakos - Olimpijakos 20.30 (TV Arena sport 1)