Vesti iz fudbala

Amerikanac Pelegrino Mataraco novi je trener nemačkog Hofenhajma

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.02.2023 13:00
Amerikanac Pelegrino Mataraco novi je trener nemačkog Hofenhajma TV Arena sport

Američki trener Pelegrino Mataraco novi je šef stručnog štaba fudbalera Hofenhajma, saopštio je danas nemački klub. Mataraco je od 2017. do 2019. godine u Hofenhajmu bio pomoćni trener i trener mlađih kategorija. On je potom od decembra 2019. trenirao Štutgart, ali je oktobru prošle godine dobio otkaz zbog loših rezultata.

Ovaj 45-godišnji stručnjak je na mestu trenera u Hofenhajmu zamenio Andrea Brajtenrajtena, koji je smenjen pre nekoliko dana posle serije loših rezultata u Bundesligi. Američki trener je sa nemačkim klubom potpisao ugovor do 30. juna 2025. godine.

"Trenutna situacija u Hofenhajmu je izuzetno izazovna. Uveren sam u kvalitet tima, a pristupiću ovom zadatku sa entuzijazmom i velikim samopouzdanjem. Hofenhajm će igrati napadački fudbal", izjavio je Mataraco za zvanični sajt kluba.

Došlo je i do promene trenera golmana u ovom klubu. Mihael Rener je radio od 2008. sa golmanima Hofenhajma, ali će karijeru nastaviti u Bajernu uz Minhena.

On će na klupi Hofenhajma debitovati u subotu na meču Bundeslige protiv Bajera iz Leverkuzena. Hofenhajm se nalazi na 14. mestu Bundeslige.