Vesti iz fudbala

Ralf Hazenhitl najveći favorit da sedne na klupu nemačkog Hofenhajma

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2023 20:11
Ralf Hazenhitl najveći favorit da sedne na klupu nemačkog Hofenhajma TV Arena sport

Hofenhajm je smenio Andrea Brajtenrajtera posle serije loših rezultata, a "kestenje iz vatre" u Bundesligi mogao bi da vadi Ralf Hezenhitl. Nekadašnji trener Sautemptona prvi je favorit da sedne na upražnjenu klupu kluba iz Zinshajma.

Austrijanac bi tako posle skoro pet godina mogao da se vrati u Bundesligu jer je se posle dve godine rada 2018. godine rastao sa Lajpcigom. U Nemačkoj je pre toga vodio Unterhahing (2007/10), Alen (2011/13) i Ingolštad (2013/16), dobro poznaje ligu i kao nekadašnji golgeter ume da "namesti" igru na gol više, što je pokazao u skoro četiri sezone u Sautemptonu. "Svece" je napustio 7. novembra prošle godine.

Hofenhajm je posle dobrog početka ušao u crnu seriju od devet mečeva bez pobede u kojoj su osvojena samo dva boda uz čak sedam poraza. Uz to, ekipa iz Zinshajma nema ni dobar raspored jer u narednih pet kola dočekuje Bajer iz Leverkuzena i Borusiju Dortmund, a ide na noge Augsburgu, Majncu i Frajburgu.

Posle 19 kola Hofenhajm je 14. sa 19 bodova, ali ga čeka velika borba za opstanak iako ima kvalitetan sastav sa Kramarićem, Daburom, Dolbergom, Skovom, Dilejnijem, Anhelinjom.