Vesti iz fudbala

Riberi se vraća na mesto uspeha: Francuz postaje trener Bajerna... Ali ne prvog tima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.02.2024 13:17
Frank Riberi iz vremena dok je igrao za reprezentaciju Francuske MN Press
Frank Riberi iz vremena dok je igrao za reprezentaciju Francuske

Proslavljeni francuski reprezentativac, Frank Riberi proveo je 12 godina kao prvotimac Bajerna pre nego što je otišao u Italiju, a sada će se, dve godine nakon završetka karijere, vratiti u slavni nemački klub.

Naime, kako pišu nemački mediji, jedan od najboljih fudbalera bavarskog kluba iz vremena dok je bio neprikosnoven u Bundesligi, neće biti zamena za Tomasa Tuhela koji odlazi na kraju sezone, već bi trebalo bi da dobije ulogu jednog od trenera u bajernovoj Akademiji.

Riberi je u redove najslavnijeg nemačkog kluba stigao kad je imao 24 godine, a npoustio ga je kao veteran sa 36 i za to vreme provedneo na "Alijanc areni" je uspeo da osvoji 22 trofeja, uključujući i onaj Lige šampiona.

 

 

Pored toga, nekadašnji šampion sveta sa selekcijom Francuske je devet puta osvajao pehar u Bundesligi, šest puta je sa Bajernom trijumfovao u nacionalnom  kupu, a osvajao je pehare i u Superupu Evrope, kao i na Svetskom klupskom prvenstvu.

Nemački mediji podsećaju da Francuz još nema trenersku diplomu, ali je u završnom fazi njenog dobijanja i u klubu su odlučili da mu pruže šansu da pokaže koliko zna.

Za sada, to bi trebalo da bude u mlađim kategorijama, dok ne stekne malo iskustva, a kasnije bi mogao da bude i kandidat za glavnog trenera Bavaraca.