Vesti iz fudbala

Bonući karijeru nastavlja u Feneru: Džeko uspeo da ga nagovori da dođe u Istanbul

komentari (0)

Izvor: Tanjug

09.01.2024 11:29
Leonardo Bonući Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Leonardo Bonući

Fudbaler nemačkog Union Berlina i reprezentativac Italije, Leonardo Bonući karijeru će nastaviti u turskom Fenerbahčeu, prenose mediji širom Evrope.

Prema tim navodima, hrvatski trener Nenad Bjelica koji je nedavno preuzeo nemački tim, poručio italijanskom fudbaleru da će do kraja sezone imati malu minutažu u klubu iz Berlina zbog čega mu je najbolje da potraži novu sredinu.

Iskusni Bonući (36) je zbog toga odlučio da posle nešto manje od šest meseci provedenih u nemačkom klub i da karijeru nastavi u Istanbulu.

 

 

Italijanski Kalčomerkato prenosi da je napadač Fenerbahčea Edin Džeko nagovorio Bonućija da dođe u turski klub, a transfer bi navodno trebalo da bude realizovan narednih dana.

Navodno, Italijan bi trebalo da zaradi 500.000 evra do kraja sezone, a u narednoj godini boravka u Feneru mogao bi da inkasira 1.500.000 evra. 

Bonući je za Union odigrao devet utakmica i postigao je jedan gol, a pre toga je igrao za Juventus, Milan, Bari, Đenovu, Pizu, Trevizo, Inter i Viterbeze.

Za reprezentaciju Italije je odigrao 121 zvančan meč i postigao je osam golova, a 2021. godine je za nacionalnim timom osvojio Evropko prvenstvo u Engleksoj, kad je na penale savldana domaća selekcija.