Vesti iz fudbala

Nenad Bjelica postavljen za trenera Union Berlina: Pred Hrvatom teška borba za opstanak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.11.2023 21:21
Nenad Bjelica daje podršku ekipi Guliver/AP Photo/Armando Franca
Nenad Bjelica daje podršku ekipi

Fudbalski klub Union Berlin danas je zvanično dobio još jednog Hrvata u svojim redovima, pošto je Nenad Bjelica seo na klupu prestoničkog tima, čiji dres od ranije nosi hrvatski reprezentativac Josip Juranović.

Pedesetdvogodišnji stručnjak iz bivše jugoslovenske republike prošlog meseca dobio je otkaz u Trabzonu, posle vrlo kratke saradnje sa Turcima, a sada mu je data prilika umesto smenjenog Ursa Fišera. 

Nekadašnji fudbaler Kajzerslauterna, Betisa, Las Palmasa, Osijeka, Albasatea... novu karijeru započeo je u Kartnenu, pošto je u austrijskom klubu prethodno okačio kopačke "o klin", a do sada je vodio Lustenau, Speciju, Leh iz Poznanja, zagrebački Dinamo... U različitim sredinama imao je različite zadatke, dok se u Berlinu od njega očekuje da zaustavi posrnuće.

Union se posle 12 kola nalazi na pretposledmnjem, 17. mestu na tabeli, sa samo sedam osvojenih bodova u najvišem rangu takmičenja u Nemačkoj. I serijom od čak 10 utakmica bez pobede, zbog čega mu predstoji grčevita borba za opstanak.