Vesti iz fudbala

Lotar Mateus: Smrt Bekenbauera veliki gubitak za fudbal i Nemačku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 18:59
Lotar Mateus: Smrt Bekenbauera veliki gubitak za fudbal i Nemačku Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Legenda nemačkog fudbala Franc Bekenbauer preminuo je danas u 78. godini. Brojni poštovaoci lika i dela nekadašnjeg fudbalera Bajerna, opraštaju se od Bekenbauera, koji je dugo bolovao od Alchajmerove bolesti, a među njima je i nekadašnji trener Partizana, Lotar Mateus.

"Šok je dubok, iako sam znao da se Franc ne oseća dobro. Njegova smrt je gubitak za fudbal i za Nemačku u celini. Bio je jedan od najvećih igrača i trenera, kako na terenu tako i van njega. Franc je bio vanserijska ličnost ne samo u fudbalu, on je uživao svetsku popularnost. Svi koji su ga poznavali znaju koliko je bio darežljiv čovek. Napustio nas je veliki prijatelj. Nedostajaće mi, svima će nam nedostajati", rekao je Mateus.

 

 

Pored njega, na društvenim medijima se oglasio i bivši reprezentativac Engleske, Geri Lineker.

"Ožalošćen sam što čujem da je Franc Bekenbauer preminuo. Jedan od apsolutno najvećih u našoj igri. Kajzer Franc je bio najlepši od fudbalera koji su osvojili sve gracioznošću i šarmom. Počivaj u miru", rekao je Lineker.

I Keni Dagliš je izdvojio koju reč o čuvenom nemačkom fudbaleru.

"Dubokom tugom me je ispunila vest o smrti Franca. Bila je privilegija da sa njim podelim jedan od trenutaka u kojima sam bio najponosniji – na svojoj 100. utakmici za reprezentaciju Škotske. Počivaj u miru, Kajzeru", napisao je Dagliš.