Vesti iz fudbala

Tresla se gora, "rodio" se prazan remi Fenerbahčea i Galatasaraja: Jedan šut u okvir gola na celom meču

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 19:25
Dušan Tadić, fudbaler Fenerbahčea Guliver
Dušan Tadić, fudbaler Fenerbahčea

Ljubitelji fudbala u Turskoj očekivali su da Fenerbahče i Galatasaraj odigraju na nivou derbi epiteta njihovih duela, ali su ostali praznih očiju i srca, jer su velikani iz Istanbula odigrali meč bez golova i prevelikih uzbuđenja - 0:0. 

U 399. izadanju ovog večitog serijala Superlige oba tima su više brinula o tome kako da sačuvaju svoj gol nego što im se napadao protivnički, u toj meri da je za 90 minuta upućen svega jedan udarac u okvir gola.

Zato je opstruisanja igre bilo u toj meri, da je sudija svirao čak 45 faulova i sedam žutih kartona, što je dodatno iritiralo publiku na tribinama i kraj malih ekrana, jer su očekivali mnogo više od pretendenata na titulu šampiona. 

Jedan jedini udarac u okvir gola, čitavog popodneva uputio je Hakim Zijeh oko 70. minuta, ali i to je bilo daleko od opasnosti. Krenuo je Marokanac s desena ka sredini, povukao u jaču stranu, ali šutirao po zemlji pravo u Dominika Livakovića.

Posle jalovog i dosadnog remija njegovi akteri ostali su izjednačeni na tabeli, jer su i jedni i drugi skupili 44 boda u 17 kola, s jednakim brojem pobeda (14), remija (2) i poraza (1). 

 

Standings provided by Sofascore