Vesti iz fudbala

Fenerbahče bio na ivici provalije, dok Dušan Tadić nije uzeo stvar u svoje ruke: Srbin tvorac preokreta protiv Karagumruka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.11.2023 18:59
Dušan Tadić proslavlja svoje golove za Fenerbnahče Guliver
Dušan Tadić proslavlja svoje golove za Fenerbnahče

Ko zna kako bi Fenerbahče prošao u večerašnjoj utakmici 13. kola Superlige Turske da u svojim redovima nema fudbalera plemenitog kova i pobedničkog nerva, kakav je Dušan Tadić, jer je vođa reprezentacije Srbije sam izrežirao preokret protiv Karagumruka - 2:1 (0:1).

I što je još važnije, prekid mini niza od dva meča bez pobede u prvenstvu, odnosno tri takva ishoda računajući i nastupe u Ligi konferencije. Sve to zahvaljujući bivšem vezisti Vojvodine, Ajaksa, Sautemptona... 

 

 

Fener je gubio na svom stadionu od pogotka Keleša u 39. minutu, da bi naš as prvo iskoristio penal za izjednačenje (48), a ubrzo zatim (58) rutinski iskoristio odličnu asistenciju Sebastijana Šimanskog, na kraju jednog kontranapada. 

Posle ovog meča, Tadić ima šest prvenstvenih golova u dresu velikana sa Bosfora, ali nije to jedini razlog zbog čega je miljenik navijača, koji su mu se večeras zahvalili skandiranjem imena i ovacijama. 

Fener se ovim slavljem vratio na vrh tabele, sa 34 boda, koliko je skupio i Galatasaraj, s tim što ima bolju gol razliku od svog večitog rivala.