Vesti iz fudbala

Srbi i Rusi braća i po fudbalu: Ugovorena prijateljska utakmica najjačih reprezentacija dve države

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.12.2023 22:36
Fudbalski reprezentativci Srbije MN Press
Fudbalski reprezentativci Srbije

Već neko vreme se govorkalo o mogućnosti da Srbija i Rusija odigraju prijateljski fudbalski meč, da bi danas stigla konačna potvrda te ideje, jer su se obe strane pohvalile da će se "orlovi" i "zbornaja"dva puta sastati u martu sledeće godine.  

Što će biti prvi duel ruske A selekcije sa nekom evropskom reprezentacijom, od kada su svetska i krovna fudbalska organizacija suspendovale sve njene zvanične aktivnosti, zbog rata sa Ukrajinom. 

"Fudbalski savez Srbije ugovorio je odigravanje dve prijateljske utakmice „A” tima u martu 2024. godine. Prvi protivnik biće Rusija u Moskvi 21. marta na stadionu Dinama „Lav Jašin”, dok je drugi rival Kipar, 25. marta u Limasolu", objavio je Fudbalski savez Srbije.

 

 

 

Prethodno je istu vest domaćoj javnosti saopštio predsednik FS Rusije, Aleksandar Djukov. 

"Utakmica protiv Srba je planirana u martu i biće odigrana u martu, potpisali smo dogovor. Dobili smo dozvolu od UEFA, ali i dalje može svašta da se desi", rekao je Djukov.

 

 

 

Posle izbijanja pomenutog oružanog sukoba, Rusi su ugostili samo tri ekipe i to sve sa drugih kontinenata - Irak, Kamerun i Kubu, jer su se jedino te zemlje usudile da prkose sankcijama Zapada. 

Za Srbiju će ovaj dvomeč biti jedna od provera pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, gde će rivali selektora Dragana Stojkovića i njegovih izabranika biti Engleska, Danska i Slovenija.