Vesti iz fudbala

Šampion eliminisan u osmini finala Kupa Italije: "Poker" Frozinonea u Napulju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.12.2023 22:55
duel fudbalera Frozinonea i Napolija Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
duel fudbalera Frozinonea i Napolija

Drugu godinu u nizu fudbaleri Napolija ostali su bez učešća u četvrtfinalu Kupa Italije, pošto su u večerašnjoj borbi sa Frozinoneom za plasman među osam najboljih ekipa poraženi rezultatom 0:4 (0:0).

Aktuelni šampion imao je inicijativu, posed lopte (64 odsto) dve pogođene stative, poništen gol u 39. minutu i nekoliko povoljnih prilika u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da materijalizuje svoje šanse i pred svojim navijačima obezbedi plasman u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja.

Frozinone je sa druge strane odigrao mirno, staloženo na svojoj polovini, organizovano u odbrani, da bi u roku od pet minuta sredinom poluvremena, golovima Barenehe i Kasoa, šampiona "bacio na kolena". U nastavku susreta Napoli je i dalje bio taj koji je vršio pritisak, ali nikako nije uspevao da zatrese mrežu rivala, dok je gostima to pošlo još dva puta za rukom, koji su lepo iskoristili slobodan prostor na poslednjoj trećini rivala. I to u dubokoj nadoknadi golovima Kedire i Haruija.

Frozinone je tako obezbedio plasman među osam najboljih ekipa u Kupu, a za narednog rivala imaće pobednika duela Juventus - Salernitana.

Taj duel na programu je 4. januara.

Kup Italije, osmina finala

Utorak

Napoli - Frozinone 0:4 (0:0)
/Barenhea 65, Kaso 70, Kedira 901+,Harui 95+ /

Sreda

Inter - Bolonja 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Ostali mečevi na programu su 2,3, i 4, janura, dok su četvrtfinale već obezbedili Fiorentina i Lacio.