Vesti iz fudbala

Kup Italije na TV Arena sport: "Naoštreni" Juventus i Vlahović dočekuju Frozinone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 15:10
Dušan Vlahović na meču sa Salernitanom Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Dušan Vlahović na meču sa Salernitanom

Tri od četiri polufinalsta su Kupa Italije su već poznati, dok će poslednji biti odlučen nakon meča koji će se odigrati na "Alijanc stadionu" od 21 čas (TV Arena 2 Premium) gde će favorizovani Juventus dočekati Frozinone.

"Stara dama" je prethodnog vikenda gostovala Salernitani gde je Dušan Vlahović doneo tri boda torinskoj ekipi. Najbolji strelac tima je asistirao Samjuelu Ilingu Džunioru za izjednačenje, a zatim je i nakon centrašuta Danila odličnim trzajem glavom savladao protivničkog golmana u nadoknadi vremena. 

Juventus se nalazi u fantastičnoj formi. Na prethodnih 15 mečeva je upisao tri remija i čak 12 pobeda, dok je u prethodnoj rundi kupa savladao Salernitanu gde je viđena apsolutna rapsodija "bjankonera" na domaćen terenu. Ekipa Masimilijana Alegrija trijumfovala 6:1 i tako zakazala duel sa Frozinoneom.

 

 

Kada je u pitanju prethodni susret Frozinonea i Juventusa, njega je odlučio upravo Vlahović. Srpski napadač je ušao sa klupe i pogotkom u finišu meča doneo pobedu na gostovanju na "Benito Stripeu".

Kada su u pitanju "kanarinci" forma ide silaznom putanjom kada je u pitanju Serija A. Od početka decembra, ekipa Euzebija Di Frančeska je upisala jedan remi i pet poraza u ligaškom takmičenju. Jedini trijumf u prethodnih mesec i po dana stigao je u osmini finala italijanskog kupa gde su porazili Napoli 4:0 na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Pobednik poslednjeg četvrtfinalnog duela bi u polufinalu trebalo da se sastane sa ekipom Lacija koja je savladala Romu. Drugi polufinalni par čine Fiorentina i Atalanta.

 

Cup tree provided by Sofascore