Vesti iz fudbala

Kvalifikacije za SP u futsalu na TV Arena sport: "Orlovi" bez prava na grešku protiv Poljske u Zrenjaninu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.12.2023 14:30
Futsaleri Srbije FSS
Futsaleri Srbije

Futsal reprezentacija Srbije danas u Zrenjaninu od 18 časova (Arena sport 2) dočekuje Poljsku u petom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Uzbekistanu.

"Orlovi" su sjajno počeli takmičenje. Pobedili su Poljsku u Lođu, ali su zatim bez nekoliko standarnih reprezentativaca, odigrali nešto slabije i doveli sebe u situaciju da ih samo dve vezane pobede protiv Poljske i za pet dana kasnije protv Belgije, vode na Mundijal.

"Nema više kalkulacija, potreban nam je maksimalan uinak u mečevima sa Poljskom i Belgijom. Imali smo priliku da dobro upoznamo oba protivnika, znamo šta nas očekuje i spreili smo se najbolje što možemo. Na startu kvalifikacija smo pobedili Poljsku, nadam se da ćemo i danas biti pravi", rekao je reprezentativac Stefan Rakić.

Selektor Dejan Majes ne krije da su pobede imperativ u dve naredne utakmice.

"Ne interesuje me način na koji ćemo doći do pobede, dosta smo umirali u lepoti, sada se traži znoj i izgaranje do poslednje sekunde. Fokus je na Poljskoj, tek kada se završi utakmica razmišljaćemo o gostovanju u Belgiji."

Posle četiri odigrana kola, Srbija se nalazi na trećem mestu na tabeli Grupe B kvalifikacija sa pet bodova. Prva je Poljska sa devet, a druga Ukrajina koja ima sedam bodova.

Kvalifikacije za SP, 5. kolo, grupa B.

Srbija - Poljska 18:00 (Arena sport 2)

Ukrajina - Belgija 18:00

 

Standings provided by Sofascore