Vesti iz fudbala

"Orlići" dobili rivale u kvalifikacijama za EP: Omladinci sa Danskom, Grčkom i Portugalijom, kadeti sa Turtskom, Gruzijom i Danskom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.12.2023 18:38
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije (U19) MN Press
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije (U19)

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije (U19) igraće sa Portugalom, Danskom i Grčkom u elit rundi kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, koje će iduće godine biti održano u Severnoj Irskoj, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Elit runda kvalifikacfija igra se od 18. do 26. marta 2024. godine, a samo prvoplasirane selekcije iz svih sedam grupa obezbediće plasman na Prvenstvo Evrope, uz domaćina Severnu Irsku.

"Teška, zahtevna grupa, uostalom kao i svaka, jer samo prvoplasirana reprezentacija odlazi na Prvenstvo Evrope. Za nas je ova grupa kao mini Evropsko prvenstvo. Portugal je najbolje rangirana reptrezentacija u ovom uzrastu u Evropi, jedina selekcija koja je bila povlašćena i nije igrala prvi krug kvalifikacija. Poznajem ovu generaciju dobro, kao i Dansku, bili su sa nama na Prvenstvu Evrope do 17 godina u Izraelu. Upoznat sam i sa kvalitetima Grčke selekcije. Respekt svima, ali imamo i mi svoje snove, ambicije", istakao je selektor Radovan Krivokapić.

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije igraće takođe u elit rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi sa Turskom, Gruzijom i Danskom.

Dve najbolje plasirane selekcije izboriće učešće na Prvenstvu Evrope koje će od 20. maja 2024. biti održano na Kipru.