Vesti iz fudbala

Real Madrid ima i rezervnu varijantu: Ukoliko ih odbije Mbape, kreće "napad" na Halanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.12.2023 11:22
Erling Haland Tanjug/AP Photo/John Walton/PA
Erling Haland

Fudbalski klub Real Madrid još jednom če pokušati da angažuje francuskog reprezentativca Kilijana Mbapea, a ukoliko u tome ne uspe okreće se Erlingu Halandu iz Mančester sitija.

Ovu euksluzivnu vest objavio je španski list "AS" koji tvrdi da ima pouzdane informacije da je napadač PSŽ-a prva želja rukovodstva Madriđana.

To je nekako i logično budući da kapitenu kluba iz glavnog grada Francuske ugovor sa ekipom sa "Parka prinčeva" ističe u junu, pa mogu da ga angažuju kao slobodnog igrača.

 

 

Međutim, čelnici Reala su odlučili da daju ultimatum Mabepeu kojem će biti ostavljeno dve nedelj da odgovori na njihovu ponudu, konkretno od 1. do 15. januara naredne godine.

Ukoliko on i dalje bude "zavlačio", španski tim se okreće novoj "nemogućoj misiji", a to je kupovina najubojitijeg strelca aktuelnog šampiona Evrope.

Taj posao koliko god to čudno zvučalo, nije neizvodljiv, budući da neverovatni Norvežanin na "Ethadu" ima otkupnu klauzulu od 15.000 miliona evra.

Za igrača Halandovih kvaliteta, kao i za klub Realovih finansijskih mogućnostio to i nije toliko veliki iznos novca, tako da ne bi trebalo da bude iznenađenje uoliko Madriđani u januaru zaista krenu u akciju kupovine jednog od najboljih napadača današnjice.