Vesti iz fudbala

Nemci neće po dobru pamtiti 2023. godinu: Odigrali su 11 mečeva, pobedili su samo tri puta i izgubili šest utakmica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.11.2023 10:10
Selektor fudbalera Nemačke, Julijan Nagelsman Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber
Selektor fudbalera Nemačke, Julijan Nagelsman

Porazom od selekcije Austrije 0:2, fudbaleri Nemačke završili su jednu od najneuspešnijih godina u istoriji ove reprezentacije.

"Panceri" kao domaćini narednog Evropskog prvenstva 2024. godine nisu morali da igraju kvalifikacione mečeve, već su u 2023. godini isključivo igrali prijateljske utakmice u kojima nisu ostvarili rezulatte kakvi se od njih očekuju.

Nemci su od janura 11 puta izlazili na teren i uspeli su da pobede samo Peru (2:0), Francusku (2;1) i Sjedinjene Američke Države dok su pretrpeli čak šest poraza i dva puta odigrali nerešeno.

Bolji od fudbalera Nemačke bili su reprezentativci Belgije (2:3), Poljske (0:1), Kolumbije (0:2), Japana (1:4), Turske (2:3) i sada Austrije (0:2), dok su mečevi protiv Meksika (2:2) i Ukrajine (3:3) završene bez pobednika.

"Pred nama je mnogo posla da uradimo. Moramo da se ujedinimo i počnemo da igramo mnogo bolje i ostvarujemo bolje rezultate Igrači treniraju vredno, na trenizima su jedinstven, ali kad počne utakmica to ne deluje onako kako treba. Na tome moramo da radimo" poručio je selektor Julijan Nagelsman.

Inače, aktuelni selektor Nemačke je pretrpeo smao dva poslednja, od pomenutih šest poraza, a preostala četiri nekadašnji svetski šampioni su ostvarili pod vođstvom smenjenog Hensija Flika.