Vesti EURO 2024

Kvalifikacije za EURO, Grupa C: Remi u Leverkuzenu po ukusu Italije, Ukrajina će u plej-of

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 22:38
Kvalifikacije za EURO, Grupa C: Remi u Leverkuzenu po ukusu Italije, Ukrajina će u plej-of Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Aktuelni evropski šampion Italija nije uspela da dobije bitku protiv Ukrajine u Leverkuzenu, ali je remijem bez golova sačuvala drugo mesto u grupi C i uz Englesku se plasirala na EURO. Ukrajinci će tu priliku moći da potraže u plej-ofu Lige nacija u martu naredne godine.

Ukrajina je dočekala Italiju na "Baj Areni" u Leverkuzenu i uspela je nekaoo u prvih 45 minuta da odoli svim naletima "azura". Briljirali su golmani, pre svih Anatolij Trubin koji je zasutavio dva zicera. Prvo je Kjeza promašio zicer sa šest metara posle povratne lopte, da bi golman Ukrajine zaustavio udarac Barele, pa Fratezija u situaciji "jedan na jedan". Imali su i "domaćini" priliku da povedu u 14. minutu, međutim Donaruma je nogom odbranio udarac Sudakova.

Nastavila se velika borba i u nastavku, Italijani su doiminirali, ali je Mihailo Mudrik propustio najveću priliku za domaćina u 65. minutu. Posle greške odbrane "azura", lopta je krenula ka Mudriku, ali je Donaruma sjajno intervenisao. Uspeo je golman "azura" da zaustavi i pokušaj Cigankova koji minut kasnije. Italijani su do kraja uspeli da se odbrane i obezbede plasman na EURO gde će braniti titulu osvojenu u Engleskoj.

Severna Makedonija je dočekala Englesku u Skoplju i uprkos tome što su gosti (igrali u podmlaženom sastavu) bili bliži pogotku (Rajs pogodio stativu), poveli su 41. minutu. Bardiju je golman Pikford odbranio penal, ali odbitak je najbolji igrač domaćina pretvorio u vođstvo na poluvremenu.

Uveo je Geret Sautgejt golgetera Harija Kejna u 58. minutu i njemu je trebao minut da izjednači na 1:1, svojim devetim golom u kvalifiakcijama. Pre toga je poništen gol Džeku Grilišu zbog ofsajda.

Kvalifikacije za EURO 2024

Grupa C

S. Makedonija - Engleska 1:1 (1:0)
/Bardi 41 - Kejn 59/

Ukrajina - Italija 0:0

 

Standings provided by Sofascore