Vesti iz fudbala

Italija proširuje igrački kadar: Spaleti razmišlja da pozove Kalpoena i Sulea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2023 11:47
Italija proširuje igrački kadar: Spaleti razmišlja da pozove Kalpoena i Sulea Tanjug/AP Photo/Fabio Ferrari/LaPresse

Pobedom nad selekcijom Malte fudbaleri Italije su sačuvali veliki procenat šansi da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, a ključni meč na tom putu će im biti onaj u utorak, 17. oktobra protiv Engleske u gostima.

Ostvrvljani trenutno imaju tri boda više i reprezentacija koja bude pobedila napraviće krupan, možda i odlučujići korak ka plasmanu u Namečku.

Selekciju Italije je prethodnih dana pogodio veliki skandal kad su dvojica reprezentativaca suspendovana zbog problema sa ilegalnim klađenjem, a iskusni selektor Lučano Spaleti razmišlja ko bi u naredom periodu mogao da bude priključen "azurima" i izbor je pao na dva imena - Matijasa Sulea i Andrea Kalponea.

"Pratimo ih dugo, ali nisu oni jedini koji su pokazali kvalitet za nacionalni tim. Dobro igraju u Seriji A, pokazali su da treba ozbiljno da razmišljamo o njima i uskoro bi mogli da nam se pridruže", rekao je selektor Italije.

Inače, Sule je fudbaler Juventusa koji trenutno igra na pozajmici u Frozinoneo, rođen je u Argentini, ali ima italijansko državljamstvo, dok je Kalpone produkt Atalantine omladinske škole, a trentuno nastupa za Moncu i ima 24 godine.