Vesti EURO 2024

Džud Belingem i Levi Kolvil zbog povreda ne igraju za Englesku protiv Malte i Severne Makedonije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.11.2023 14:46
Džud Belingem i Levi Kolvil zbog povreda ne igraju za Englesku protiv Malte i Severne Makedonije Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Engleski fudbalski reprezentativci Džud Belingem i Levi Kolvil povukli su se iz nacionalnog tima zbog povreda, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC). Obijicu muči povreda ramena pa će propustiti mečeve protiv Malte i Severne Makedonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
 
Selektor Engleske Geret Sautgejt ima problema sa povređenima igračima, pošto su juče sa spiska otpali Džejms Medison, Kalum Vilson i Luis Dank. Njih trojicu su zamenili Kol Palmer, Ezri Konsa i Riko Luis. Sautgejt je odlučio da naknadno više nikoga ne poziva u nacionalni tim.

 

 

Napadač Mančester junajteda Markus Rašford i fudbaler Mančester sitija Kalvin Filips priključiće se naknadno nacionalnom timu iz privatnih razloga. 

Engleska će u petak gostovati Malti, a tri dana kasnije gostovaće Severnoj Makedoniji. Fudbalska reprezentacija Engleske je obezbedila plasman na EP 2024. godine, pošto se nalazi na prvom mestu na tabeli grupe C sa 16 bodova.