Vesti iz fudbala

Kvalifikacije za EURO, Grupa H: Kazahstan rutinski sa San Marinom, pritisak prebačen na Sloveniju i Dansku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 18:05
Fudbaler Kazahstana u duelu sa fudbalerom Slovenije Tanjug/AP Photo/Stas Filippov
Fudbaler Kazahstana u duelu sa fudbalerom Slovenije

Reprezentacija Kazahstana je savladala San Marino 3:1 (1:0) i tako ostala u trci za plasman na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Nemačkoj 2024. godine.

Kazahstanci su u 19. minutu poveli preko Islama Česnokova i tako upotpunili svoju dominaciju u prvom poluvremenu. Upravo isti igrač je u drugom delu igre ponovo zatresao mrežu gostiju sjajnim šutem van šesnaesterca i tako doneo dva gola prednosti timu.

Ipak, San Marino je iskoristio jednu od retkih prilika. Simone Frankiozi je u 60. minutu smanjio zaostatak i dao nadu reprezentaciji sa Apenina da dođe do svog prvog boda u kvalifikacijama još od 2004. godine. 

Tim Magomeda Adieva je ponovo preuzeo inicijativu nakon primljenog gola. To im je donelo jedanaesterac u 92. minutu koji je realizovao Abat Aimbetov i tako postavio konačan rezultat.

Ovom pobedom, Kazahstan je ostao u igri za plasman na EURO 2024. Trenutno su i dalje na trećem mestu sa 18 bodova, jednim manje od Slovenije i Danske koji imaju po 19. Upravo će ove dve reprezentacije odmeriti snage večeras od 20 časova i 45 minuta. (TV Arena sport 2). Igrači Kazahstana će na toj utakmici navijati za Dansku jer će u slučaju poraza Slovenije imati priliku da u poslednjem kolu u Ljubljani pobedom odu na turnir u Nemačkoj.

Grupa H

Kazahstan – San Marino 3:1 (1:0)
/Česnokov 19, 51, Aimbetov 90+2 - Frankiozi 60/

Finska – Severna Irska 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Danska – Slovenija 20.45 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore