Vesti iz fudbala

"Orlovi" se sele u Niš, tamo je poslednji "pit stop" pred finiš trke za Evropsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 12:53
Fudbalska reprezentacija Srbije MN Press
Fudbalska reprezentacija Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije putuje u Niš, gde će da nastavi rad pred odlučujući meč u kvalifikacijama za odlazak na Evropako prvenstvo protiv Bugarske koji je na programu 19. novembra u Leckovcu (15, TV Arena 1 Premium).

"Orlovi" su bili jedan dan u Sportskom centru u Staroj Pazovi, imali trening posle meča sa Belgijom, i sada su sve misli usmerene ka utakmici na koju Srbija čeka od 2006. godine i dana osamostaljenja, odnosno 2000. kada je državni tim poslednji put bio učesnik Prvenstva Evrope.

"Rezultati iz Podgorice i Sofije ništa ne menjaju, sve je na nama što smo i očekivali na kraju ovih kvalifikacija. Da mi kreiramo našu sudbinu. Znamo šta nam je činiti i svakako da se nadamo najboljem epilogu", rekao je Filip Mladenović za zvaničan sajt Fudbalskog savez a Srbije.

Igrači su gledali oba meča, ispratili dramu u Sofiji i gol Mađara u praktično poslednjim sekundama utakmice, kasnije i dobro izdanje Crne Gore u Podgorici protiv Litvanije.

"Crna Gora je zaista dobro odigrala, jako ušla u meč i kasnije rutinski dobila utakmicu. Postigli su golove na vreme. Nema šta, nama ostaje meč sa Bugarskom, moramo da damo sve od sebe, znamo šta želimo i koliko možemo. Stalno smo pričali, nema lakih utakmica, nema lakih protivnika, svi igraju. Ali opet ponavljam, sve je na nama, svesni smo svega, dobro radimo, spremamo se i jedva čekamo nedelju da ostvarimo ono što naš fudbal čeka četvrt veka. Mislim da ova generacija zaslužuje plasman na Evropsko prvenstvo."

Interesantno je da Bugari primaju golove u poslednjim trenucima meča, nekoliko puta tokom ovih kvalifikacija, što znači da im pri kraju susreta pada koncentracija.

U ekipi vlada sjajna atmosfera

 

 

"I to su neverovatni golovi. Sada je bio autogol. Ne znam šta da kažem, neka bude tako i u nedelju, ali verujem da ćemo sve rešiti ranije, jer verujem u nas, verujem u stručni štab. Idemo ka tome da ostvarimo rezultat koji nacija čeka svih ovih godina. Nadam se da će biti sve kako želimo i mi i narod koji voli fudbal i navija za reprezentaciju", rekao je Mladenović.

Dan posle meča sa Belgijom jedan lep trenutak u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i proslava rođendana Nemanje Gudelja.

"Da, to je bila moja želja, da u nedelju pobedimo i ostvarimo san mnogih generacija. I odemo tamo gde nam je i mesto da budemo. Nismo obraćali mnogo pažnju na rezultate drugih utakmica, samo nam je važno da mi o sebi odlučujemo i toga smo svi svesni. Fokusirani smo da protiv Bugarske damo maksimum i plasiramo se na Evropsko prvenstvo", ističe Nemanja Gudelj i naglšava koliko mu znači što je u Belgiji nosio kapitensku traku:

"Ogromna je to čast za mene. Osetiš ponos, jer ponos je igrati za Srbiju, a još poneti kapitensku traku, posebna čast. Zaista sam presrećan zbog svega."